HTML

Nyolcadik

Józsefvárosi közéleti profilozó Email: kiralyrolandposta@gmail.com

Archívum

Komássy Ákos

2010.06.01. 22:13 kiralyroland

Komássy Ákos a szociálisták józsefvárosi kulcsfigurája, bár egyenlőre még nem biztos, hogy őt indítják polgármesterjelöltnek. 1978-ban született és 2001-ben diplomázott a bécsi Webster Egyetemen. Végzettségét tekintve Kongó szakértő. Sikeres családból származik. Édesanyja Hortobágyi Éva ismert TV-s személyiség, testvére Komássy Kinga pedig azzal vált címlaplánnyá, hogy összejött a 28 évvel idősebb szocialista Joly Jokerrel Draskovics Tiborral.
Politikai karrierjének csúcsára 2003-ban ért, amikor januárjától 2004 szeptemberéig Medgyessy Péter miniszterelnök személyi titkára, majd 2004 októbertől Kiss Péter, Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter politikai tanácsadója volt. 2005 októberében lett a Fiatal Baloldal elnöke. A Zuschlag-perben így vallott erről az időszakról: "Fogalmam sem volt, hogy miből történik a FIB-es programok finanszírozása...Amíg volt pénz nem foglalkoztam azzal, honnan származik."
Elnöki tevékenységének 2006.április 4-i titokzatos autóbalesete vetett véget. Állítólag ennek a nyomait még a mai napig nem heverte ki.
2009-ben polgármesterjelöltként, 2010 tavaszán országgyűlési képviselőjelöltként indította az MSZP. Elbukott.

Komássy Ákos az utóbbi évek kudarcai ellenére meghatározó személyiség a kerületben, ezért az ő tevékenységét is figyelemmel kísérjük itt a blogon.
 

komment

Címkék: komássy ákos

süti beállítások módosítása